News Flash:

Wi-Fi HaLow, un nou standard pentru retele wireless care dubleaza aria de acoperire

7 Ianuarie 2016
402 Vizualizari | 0 Comentarii
Viteze de transfer ceva mai reduse, dar raza de acoperire aproape dubla si consum de energie mai mic. Noul standard introdus de Wi-Fi Alliance vine in intampinarea unei noi generatii de gadgeturi wireless, promitand conexiuni mai stabile si autonomie mai buna a bateriei.

In timp ce retelele WiFi N/ac obisnuite opereaza in banda de 2.4GHz, respectiv 5GHz, dispozitivele compatibile Wi-Fi HaLow (IEEE 802.11ah) tintesc banda de 900MHz, mai lenta dar cu avantajul unei propagari mult mai bune in spatii inchise, semnalul radio fiind atenuat mai putin la trecerea prin peretii incaperilor si alte obstacole. Astfel, este posibila folosirea unei puteri de transmisie mai redusa, economisind bateria dispozitivelor conectate.

Potrivit Wi-Fi Alliance, noul standard  802.11ah netezeste drumul pentru un nou val de dispozitive IOT (internet-of-things), folosite pentru automatizarea locuintelor si oraselor, in domeniul medical si industrial.

Similar retelelor Wi-Fi folosite in prezent, cele Wi-Fi HaLow vor putea fi implementate cu echipamente de retea obisnuite, oferind instalare rapida si optiuni avansate pentru securizare, folosind parola si algoritm de criptare.

Galerie Foto

halow.png
transfer standard wi-fi alliance wireless wi-fi halow
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - IT.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1547 (s) | 36 queries | Mysql time :0.018496 (s)