Rivalitatea dintre Google si Apple a fost mereu acerba, insa duelul a fost dus la un nou nivel extrem dupa ce in Google Maps a fost implementata o imagine cu mascota Android in timp ce isi facea nevoile pe logo-ul Apple!

Imaginea, descoperita de un utilizator al site-ului Hacker News, aparea la sud de orasul Rawalpindi din Pakinstan, la coordonatele 33°30'52.5"N 73°03'33.2"E.

Originea imaginii este neclara. Unii utilizatori sugereaza ca a fost ideea celor de la Google de gluma de Paste, in timp ce altii sugereaza ca a fost adaugata de un utilizator. Imaginea este, cel mai probabil, rezultat abuzului Map Maker de catre un utilizator, un program care permite utilizatorilor sa contribuie la Google Maps. Un alt utilizator sustine ca l-a identificat pe cel vinovat - numele de cod al acestuia este nitricboy.

Desi editarile din Map Maker sunt moderate, cei de la Google au admis ca anumite situatii pot sa fie trecute cu vederea de sistem. Utilizatorii pot sa le sublinieze selectand butonul "Raporteaza o problema" din partea de jos a hartii.

"Am terminat imaginea cu Android din incident, urmand sa dispara din Google Maps in cel mai scurt timp" a declarat purtatorul de cuvant de la Google. La ora scrierii acestui articol, imaginea inca apare in Google Maps.

Faptul ca sistemul Google are lacune a fost evidentiat de un alt utilizator. Tot in Pakistan, ceva mai la est in Takht Pari Forest, apare urmatoarea imagine.