Eveniment-Social

Dealul Bucium a fost cotropit de prostituate

Publicat: 21 aug. 2000
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dealul Bucium a fost cotropit de prostituate
13

•Sute de masini invadeaza saptamanal padurea de pe dealul Bucium in cautare de locuri pentru distractie •In afara de gratare si muzica, grupurile de „fete” sunt picanteriile locului •A trecut un an de cand politistii nu au mai facut raiduri prin zona

Inainte de a-si castiga renumele de „dealul ucigas”, din cauza seriei de accidente mortale, dealul Bucium s-a impus in Iasi drept cea mai populara zona pentru un picnic de week-end. Din primavara si pana spre toamna, la fiecare sfarsit de saptamana, sute de ieseni isi iau gratarele si familiile pentru a-si petrece ziua in padure. In ultimul timp, lor li s-au alaturat si proxenetii ieseni, care si-au trimis prostituatele sa castige bani in aceasta oaza de liniste a orasului. Fetele nu respecta, insa, traditia si se aliniaza frumos pe marginea soselei nu numai in week-end, ci si in celelalte zile.

Padure de masini pe Bucium

Incepand de vineri dimineata, fapt valabil pentru cei care au mai putin de lucru, masinile incarcate cu corturi, gratare si scaunele isi incep migrarea spre iesirea din oras. Exodul continua cu intensitate tot mai mare in urmatoarele doua zile, pentru ca traficul sa intre in normal in timpul saptamanii. Iesenii se aliniaza frumos in toate poienitele care ofera cat de cat un loc mai liber si mai racoros, in functie de cum ajunge fiecare pe deal. Incet, cordonul de masini care strajuieste liziera se intinde pana in apropiere de Poieni, la marginea padurii. Imediat dupa instalare, in timp ce barbatii isi scot tot felul de casetofoane, care mai de care mai mari si mai puternice, si isi desfac berile, femeile incep pregatirea traditionalei mese pentru „iarba verde”. Mici, carnati si tot felul de preparate din carne incep sa sfaraie pe gratare, prin toate poienile. Nici unul dintre avertismentele de pe placutele puse de padurari, care specifica interzicerea focului in padure, nu stau in calea flamanzilor veniti la distractie. Brusc, din toata linistea pentru care sute de ieseni parasisera orasul nu mai ramane nimic. Zeci de casetofoane date la maxim, copii care tipa in disperare in timp ce alearga dupa mingi prin padure, motoare turate, fac ca oaza de liniste sa semene foarte bine cu o piata aglomerata a orasului. Din toate directiile, in locul aerului proaspat al padurii, vin valuri de fum fierbinte, impregnate cu mirosurile grele ale grasimii arse. Cu toate acestea, toti cei prezenti par a se simti foarte bine, ei tresarind doar cand galagia este acoperita de motorul puternic al vreunui camion de mare tonaj care trece pe sosea. Spre seara, masinile isi incarca calabalacul si pleaca, iar in urma nu raman decat mormane de gunoaie, cutii de bere si in unele locuri chiar focuri inca mocnind. Parcul de distractii Bucium este, oricum, gata sa absoarba iar sute de masini, saptamana viitoare, cand iesenii isi vor aduce aminte ca vor sa vina intr-un loc frumos si linistit, la iarba verde.

Refugiile sunt pline de camioane stationate

Cei mai fideli clienti ai padurii Bucium raman, insa, soferii de pe camioanele care fac aprovizionarea firmelor iesene cu marfuri din alte orase si care circula foarte des pe soseaua spre Vaslui. Indiferent de ziua si ora la care mergi pe sosea, in majoritatea parcarilor sunt stationate unul-doua camioane, in cabina carora nu se vede nici o miscare. Par abandonate, pana in momentul in care prin jur incep sa roiasca „fetitele”. Cele cateva raiduri mai hotarate ale politistilor de la Detasamentul de Interventie Rapida impotriva prostituatelor care isi practicau meseria prin oras, i-a facut pe proxeneti sa caute un loc mai sigur de desfasurare a activitatii. Dupa modelul practicat de unii dintre ei, care au ocupat pasarela din CUG si isi trimit fetele cu clientii in paduricea de pe marginea soselei, altii au ales ca punct de livrare a serviciilor dealul Bucium. De dimineata, fetele sunt imbarcate in masini si transportate pe deal, la jumatatea distantei dintre motelul Bucium si intrarea in localitatea Poieni. Pe cateva sute de metri, ele se desfasoara pe marginea strazii si incearca, prin orice mijloace, sa isi momeasca clientii. Nu de putine ori, pentru a fi mai convingatoare, ele adopta moda de pe litoral si renunta la bluze si sutiene. Contra unei sume negociabile, de obicei 100.000 de lei, ele urca in cabina camioanelor pentru a executa o partida de sex oral, iar pentru una de sex normal tariful scade chiar si pana la 50.000 de lei. Clientii care vin cu masini mai mici se retrag discreti 10-15 metri intre copaci, pentru a-si satisface poftele. Spre seara, proxenetii se intorc pentru a-si culege fetele, dar mai ales pentru controlul „contabil”, in urma caruia banii intra in buzunarele lor.
In acest ritm, dealul Bucium a devenit cel mai ieftin loc de distractii din Iasi, unde poti gasi un loc pentru gratar, casute, in cazul in care vrei sa-ti petreci noaptea acolo, muzica de toate genurile, de la casetofoanele vecinilor, iar pentru doritori si zeci de prostituate care „deservesc” zona.
Dan BRASOVEANU

Adauga un comentariu