News Flash:

Smartphone in loc de medic? Ecranul tactil te anunta daca ai cancer

26 Ianuarie 2012
865 Vizualizari | 0 Comentarii
Smartphone-ul ar putea inlocui medicul de familie si chiar te-ar putea avertiza daca ai cancer, conform unui studiu intreprins in Coreea.

Ecranele tactile ar putea fi folosite pentru a identifica diferite biomolecule si, pe baza prezentei lor, se pot diagnostica diverse boli, potrivit studiului realizat de Korea Advanced Institute of Science of Technology (KAIST), citat de Reuters.

"Totul a inceput de la ideea ca touchscreen-urile recunosc semnalele electrice transmise de deget, astfel, se pot recunoaste unele proteine si ADN-ul", a declarat conducatorul studiului, Hyun-gyu Park.

Conform acestui raport, un ecran tactil poate determina prezenta si chiar concentratia moleculelor de ADN, cu aproape aceeasi precizie ca si aparatura conventionala, acesta fiind un prim pas spre utilizarea lor pentru realizarea de analize medicale.

Park a precizat ca mai studieaza identificarea cu ajutorul smartphone-ului a unor proteine care evidentieaza, de obicei, cancerul la ficat.

Echipa lucreaza, in prezent, la fabricarea unui ecran tactil cu proprietati speciale, capabil sa recunoasca precis mai multe biomolecule.

In plus, cercetatorii au in vedere proiectarea unor telefoane cu o fanta speciala, in care ar urma sa fie introdusa o lamela cu mostre de sange sau urina, pentru o analiza rapida.

kaist touchscreen analize medicale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - IT.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1780 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019422 (s)