News Flash:

Seful Bitdefender: Din 10 joburi deschise in industria de software se acopera doar 4-6

27 Aprilie 2016
416 Vizualizari | 0 Comentarii
Florin Talpes
Deficitul de specialisti din industria IT, accentuat de migratia IT-stilor buni in Vest, limiteaza potentialul foarte mare pe care il are Romania la exportul de servicii informatice si s-a ajuns in situatia in care din 10 joburi deschise se acopera 4-6, a declarat Florin Talpes, CEO Bitdefender.
 
„Sectorul de IT a crescut cu 10-15% in fiecare din ultimii ani. E vorba in primul rand de export, cu valoare adaugata mare. Exista modele de dezvoltare care arata ca industria de software (produse proprii, dar si outsourcing de dezvoltare de software) poate depasi venituri de 5 miliarde de euro, in 5-7 ani. Aceste date nu includ potentialul industriei de servicii globale. Pentru statul roman, indeplinirea acestui potential inseamna si un volum semnificativ de taxe de incasat din industria de software”, a mai spus Talpes.
 
Criza de personal din sectorul IT este accentuata de numarul limitat de absolventi, in conditiile in care facultatile livreaza circa 7.000 de absolventi de IT pe an, iar necesarul din piata este cel putin dublu. Efectul este cresterea semnificativa a salariilor oferite angajatilor.
 
Salariul mediu in industria serviciilor informatice a ajuns anul acesta la circa 5.200 de lei net pe luna, fiind de 2,6 ori mai mare decat media pe intreaga economie.

industria it romania florin talpes ceo bitdefender
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - IT.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1447 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012677 (s)