Odata cu aparitia FLIR, prima camera cu termoviziune pentru telefoane, concurenta a gasit o noua nisa pentru pasionatii de fotografii mai altfel. Cea mai noua aparitie in domeniu se numese Seek. E mai mica si costa mai putin decat FLIR.

 

Spre deosebire de FLIR, camera celor de la Seek nu foloseste o carcasa groasa ci se ataseaza prin conectorul Lightning sau microUSB. Nu e insa compatibila cu toate telefoanele Android, ci doar cu cele care ruleaza cel putin Android 4.3 si suporta tehnologia USB on the Go.

 

Nu vei putea face filmari nici macar HD, insa. Asta deoarece Seek foloseste un senzor True Thermal cu o rezolutie de doar 206x156, cu un camp vizual de 36 de grade. Senzorul e insa capabil sa detecteze si sa masoare temperaturi cuprinse intre -40 si +330 de grade Celsius.

Camera e capabila sa surprinda atat amprenta termica a mediului inconjurator cat si sa masoare temperatura diverselor obiecte, pe timp de zi sau noapte. E utila atat celor care vor sa descopere obiecte sau persoane ascunse, scapari de energie calorica, sau celor care vor sa vada de exemplu, unde e infundata o teava. Seek poate capta imagini de termoviziune chiar si de la 300 de metri si costa 199 de dolari.