Aproape 100 de femei din Bucuresti si din Cluj-Napoca si Timisoara sunt asteptate sa participe la cursurile gratuite organizate de Girls Who Code Romania. Pe 30 si 31 mai, ele vor invata sa creeze o aplicatie web in Ruby on Rails, o platforma de dezvoltare web care permite crearea unor softuri in ritm rapid.

Pentru cursul care va avea lor in Bucuresti, la TechHub, vor fi selectate 30 de femei pe baza unui formular online. Inscrierile se fac pana pe 23 mai. Fetele vor fi indrumate de nu mai putin de 15 programatori voluntari, astfel ca fiecare trainer se va ocupa de cate doua participante. Fetele selectionate vor fi anuntate pe 25 mai. 

Cursul de programare are notiuni teoretice, insa accentul se va pune pe practica. Fiecare participanta isi va constui propria aplicatie web.

Pe langa Bucuresti, in zilele de 30 si 31 mai vor fi cursuri de programare pentru fete si in Timisoara si Cluj-Napoca, iar in iunie un proiect similar se va desfasura si la Iasi.

Girls Who Code Romania este o comunitate infiintata in februarie 2014 care isi doreste sa sustina femeile care vor sa invete sa programeze. Scopul final este acela de a incuraja tinerele romance sa aleaga o cariera in domeniul informaticii.