Tizen exista deja pe noile ceasuri inteligente de la Samsung, insa sistemul de operare bazat pe Linux pare sa aiba inca probleme atunci cand vine de vorba de smartphone-uri.

Noul Samsung Z ar fi urmat sa se lanseze in Rusia acum cateva zile, insa evenimentul a fost amanat. Tizen este vazut de analisti ca o alternativa la Android, sistemul de operare urmand sa ii ajute pe cei de la Samsung sa mai reduca din influenta Google, companie care se ocupa de dezvoltarea Android.

Samsung Z a fost anuntat la inceputul lunii iunie, si ar fi trebuit sa se lanseze pe 10 iulie la Moscova, in timpul unei conferinte a developerilor Tizen. Doar ca nu s-a mai intamplat asta.

Programatorii veniti acolo asteptat produse gata pentru a fi pe piata, dar ele intarzie sa apara, scrie Wall Street Journal.

"Smartphone-ul va aparea pe piata din Rusia mai tarziu, atunci cand le vom putea oferi utilizatorilor nostru un portofoliu complet de aplicatii", a declarat Samsung.

Si in iunie, japonezii de la NTT DoCoMo au decis sa anuleze dispozitivele cu Tizen in ultimul moment, scrie androidauthority.com

Noul smartphone Samsung Z a primit un ecran Super AMOLED de 4,8 inch la rezolutia 1280x720p. Inauntru are un procesor quad-core la 2,3 GB, 2 GB de RAM, 16 GB de spatiu si slot pentru card microSD.

Telefonul este 4G si vine cu doua camere foto: una de 8 MP si cealalata de 2.1 MP. Bateria lui este de 2600mAh. Noul smartphone mai bifeaza NFC si infrarosu.

Samsung Z are senzor de amprenta incorporat un butonul de home si un senzor pentru masurarea ritmului cardiac in partea din spate. Samsung Z a primit si functia Ultra Power Saving Mode, pentru ca bateria lui sa tina mai mult.