News Flash:

Prima drona controlata cu ajutorul ˝fortei„ din accesoriul Apple Watch

5 Ianuarie 2016
483 Vizualizari | 0 Comentarii
Inspirati de ultimul film din seria Star Wars, un grup de cercetatori taiwanezi au creat prima drona care poate fi controlata prin simple miscari ale manii, fara complicatiile unei telecomenzi cu butoane.

In schimb, prototipul raspunde gesturi subtile facute din inchietura mainii, interpretate cu ajutorul senzorilor  de miscare incorporati in accesoriul Apple Watch. Pentru scopul propus, cercetatorii au fost nevoiti sa creeze un limbaj de programare complet nou. Botezat "Dong", software-ul recunoaste miscarile utilizatorului si le asociaza cu instructiuni pentru controlarea dronei.

Adaptat unui exemplar Parrot AR Drone 3.0, software-ul realizeaza pilotarea in modul semi-autonom, executand comenzi simple aplicate de la distanta. Astfel, pentru stapanirea ˝fortei„ aplicate cu ajutorul accesoriului Apple Watch nu este nevoie de prea mult instructaj, fiind de ajuns simple miscari ale mainii pentru a indica directia dorita pentru deplasare.

 Potrivit echipei de ingineri, software-ul creat poate fi adaptat cu usurinta oricarui dispozitiv prevazut cu senzori de miscare si giroscop. Cum in aceasta categorie intra majoritatea telefoanelor inteligente si dispozitive smartwatch, putem astepta sa intalnim mai multe gadgeturi controlate prin gesturi in viitorul nu prea indepartat.

In afara de drone zburatoare si robotei teleghidati, pe lista intra si numeroase dispozitive folosite pentru automatizarea gospodariilor: intrerupatoare inteligente, usi de garaj, veioze si alte accesorii. Spre exemplu, am putea aprinde lumina intr-o incapere cu o simpla rotire a palmei, respectiv ajusta tonalitatea redata desenand in aer litera culorii dorite (ex. R pentru rosu).

Galerie Video