O femeie de 41 de ani din Darlington, County Durham, a fost arestata dupa ce a postat pe Facebook o poza cu fostul ei iubit - pe langa poza, ea a scris mai multe comentarii defaimatoare, sugerand ca acesta este pedofil.

Postul ei a fost redistribuit de alte persoane iar fostul ei iubit a aflat astfel ce s-a intamplat. Femeia a fost arestata si a primit avertisment ca vor urma consecinte serioase in cazul in care se va folosi intr-un astfel de mod de retelele de socializare.

"Victima a fost cu adevarat socanta dupa cum va puteti imagina" a declarat inspectorul Mark Hall pentru Daily Mail. "Familia lui era si ea foarte ingrijorata de repercursiunile care ar putea avea loc. Nu exista niciun pic de adevarat in acele acuzatii" a mai spus acesta.

"Oamenii cred ca poti sa spui si sa faci ce vrei. Tot ce e nevoie e sa dai click pe un buton si se termina totul. Dar lucrurile sunt mai mari de atat si implacatiile sunt foarte serioase. Politia va bate la usile celor responsabili de astfel de acte" a mai spus Hall.

Cei de la Facebook nu comenteaza in general pe cazurile individuale insa purtatorul de cuvant a declarat ca se incurajeaza in continuare sa fie folosite uneltele puse la dispozitie pentru ca astfel de posturi sa fie raportate si astfel de comentarii sa fie sterse.