News Flash:

Numerele scurte Romtelecom pentru ora exacta si informatii ar mai putea ramane valabile inca 4 luni

21 Septembrie 2012
3094 Vizualizari | 0 Comentarii
Numerele scurte Romtelecom
Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a publicat spre consultare publica proiectul de decizie in vederea modificarii si completarii Deciziei presedintelui ANCOM nr. 459/2010 privind prelungirea termenului de utilizare a numerelor nationale scurte 1951 si 1958 (de forma 19vx), alocate in prezent spre utilizare companiei Romtelecom, pana la data de 19 februarie 2013.

Conform deciziei mentionate, Romtelecom putea utiliza aceste numere pana la data de 19 octombrie 2012, aceasta fiind o masura tranzitorie care asigura accesul utilizatorilor la informatiile privind ora exacta (1958) si informatii diverse (1951) pana la migrarea continutului furnizat prin aceste numere catre noi numere ce ar fi urmat a fi deschise spre alocare. 

In vederea stabilirii unor resurse de numerotatie adecvate furnizarii unor servicii de tipul celor oferite pe numerele 1958 si 1951, ANCOM a luat in calcul si a analizat mai multe optiuni.

In cadrul acestei analize s-a avut in vedere si numerotatia scurta de forma 19vx(y) care, potrivit Deciziei presedintelui ANCOM nr. 459/2010 este destinata furnizarii serviciilor de interes public la nivel national.

In plus, in perioada acestei analize, ANCOM a constatat un grad relativ scazut de interes al furnizorilor pentru aceste numere.

Tinand cont de toate aceste elemente, Autoritatea pregateste in prezent un proiect de decizie care va propune ca in cadrul numerotatiei de forma 19vx(y) sa fie permisa si furnizarea unor servicii de informatii de interes general, dar la un tarif mai mare decat cel perceput pentru furnizarea de servicii de interes public la nivel national.

Deschiderea pentru alocare a unor noi domenii de numere, precum si modificarea conditiilor de utilizare a numerotatiei deja deschise pentru alocare impun si modificarea legislatiei secundare privind cadrul general de reglementare a alocarii si utilizarii resurselor de numerotatie.

In acelasi timp, intrarea in vigoare a Ordonantei de urgenta a guvernului nr. 111/2011 privind comunicatiile electronice, aprobata, cu modificari si completari, prin Legea nr. 140/2012 reclama, de asemenea, o serie de interventii la nivelul legislatiei secundare aplicabile resurselor de numerotatie, respectiv resurselor tehnice.

Toate aceste modificari necesita o perioada de consultare mai lunga si, cel mai probabil, mai multe runde de dezbateri cu furnizorii.

ANCOM estimeaza ca procedura de consultare si adoptare a acestui set de decizii se va finaliza spre sfarsitul anului. De aceea, este esential sa fie asigurat accesul utilizatorilor finali la serviciile oferite de aceste numere scurte in perioada in care se produc modificarile legislative si in acest context, Autoritatea propune prelungirea termenului de utilizare a numerelor 1951 si 1958 pentru actualele servicii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ancom 1951 1958 romtelecom informatii diverse 19vx
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - IT.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1804 (s) | 35 queries | Mysql time :0.029767 (s)