News Flash:

ISIS va avea propria aplicatie de Android, folosita pentru a coordona atacuri teroriste si propaganda

19 Ianuarie 2016
552 Vizualizari | 0 Comentarii
Cea mai temuta organizatie terorista a momentului va avea aplicatie de Android, folosita pentru comunicatii securizate intre membrii gruparii, distribuirea mesajelor propagandistice si coordonarea atacurilor teroriste.

Deloc intamplatoare, aparitia aplicatiei distribuita prin canale neoficiale sub numele “Alrawi” este o consecinta a presiunilor exercitate de guvernele lumii pentru suprimarea comunicatiilor desfasurate prin mijloace conventionale, folosind infrastructura retelelor de socializare si aplicatii de genul WhatsApp / Telegram.

Instaland noua aplicatie pe telefonul cu sistem Android, membrii retelei de terorism vor putea trimite mesaje criptate, distribui materiale de propaganda, informatii si clipuri video.

Daca pana acum, comunicatiile criptate desfasurate folosind infrastructura unor servicii publice cum este WhatsApp si Telegram mai lasau o portita pentru interceptare sau macar stabilirea locatiei celor implicati, trecerea la o aplicatie specializata care faciliteaza comunicarea directa intre membrii retelei schimba radical datele problemei.  Pe de o parte, filtrarea si interceptarea comunicatiilor desfasurate prin retele de socializare si alte servicii publice mesagerie ar putea deveni o practica depasita, obligand autoritatile sa-si regandeasca modalitatea de abordare pentru a include si canale de comunicatie alternative.

Insa lucrurile sunt mai complicate decat par, o aplicatie ISIS usor de identificat si gasit in mediul online putand servi si ca unealta pentru dezinformare, comunicatiile criptate dezvaluind in urma unei eventuale interceptari doar informatii false, punand autoritatile pe piste gresite. De cealalta parte a baricadei, agentiile guvernamentale ar putea pune in circulatie versiuni modificate ale aplicatiei Alrawi, cu scopul de a descoperi si identifica suspecti de terorism, sau noi recruti care incearca sa intre in legatura cu membrii organizatiei.

android alrawi comunicatiile criptate telegram
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - IT.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013020 (s)