Apple Insider / Apple a dat lovitura cu iPhone 6 si iPhone 6 Plus, insa cei de la Samsung au oferit o replica pe masura odata cu lansarea Galaxy S6 si S6 Edge. Acum, cei de la Apple pregatesc ceva special pentru urmatorul iPhone.

Un patent dezvaluit marti promite cea mai buna camera existenta pe un smartphone - "camera digitala cu lumina impartita", suficient de mica pentru a putea fi folosita pe un iPhone. Nu este o tehnologie noua, insa Apple face prima versiune in miniatura pentru a putea fi folosita pe smartphone.

Iata ce inseamna acest lucru - in actualul sistem al camerei de pe iPhone, pixelii individuali pot capta rosu, verde si albastru, imprastiati apoi peste un senzorul unitar de imagine. Asta inseamna insa ca fiecare culoare are numai o treime din spatiu senzorului. Impartind lumina cu acest cub propus, fiecare culoare poate avea intregul senzor, ceea ce ar duce la poze mai clare si mult mai bune la lumina redusa.

Acest lucru ar insemna o realizare imensa pentru Apple, camera fiind mult imbunatatita fara a ocupa un spatiu mai mare pe telefon, acesta putand sa ramana la fel de subtire.