News Flash:

Google primeste 100.000 solicitari pentru inlaturarea de referinte catre link-uri torrent in fiecare ora

8 Martie 2016
492 Vizualizari | 0 Comentarii
Google
Daca in anul 2008 cenzurarea de continut in listele Google Search atingea un ritm de cateva zeci de link-uri pe an, in anul 2016 Google primeste tot atatea solicitari intr-o secunda, din listele cu rezultate la cautari disparand in medie 100.000 referinte catre link-uri BitTorrent in fiecare ora, pana la 2 milioane de solicitari fiind procesate in fiecare zi.

Punand lucrurile in perspectiva, detinatorii de opere protejate de legea dreptului de autor inaintau catre Google in luna martie 2014 in medie 6 milioane solicitari in fiecare saptamana,  vizand indepartarea rezultate Googe Search care fac referinta la continut piratat. Cifra a urcat la 8 milioane solicitari pe saptamana in anul 2015, respectiv 19 milioane solititari/saptamana in prezent.

Mai mult decat atat, in cazul site-urilor pentru care sunt primite numeroase solicitari pentru ascunderea de continut piratat Google trece la blocarea acestora integrala, orice referinte catre site-ul respectiv disparand din listele Google Search.

Totusi, pot exista si exceptii, solicitarile care nu specifica in mod clar link-ul incriminat fiind automat ignorate, Google evitand astfel blocarea abuziva a accesului la intregi domenii, doar pe motivul unei posibile incalcari a drepturilor de autor. Altfel, solicitarile valide sunt procesate si puse in aplicare, in medie, in mai putin de 6 ore.

Galerie Foto

google-takedown
google search solicitari bittorrent continut piratat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - IT.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1534 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017308 (s)