News Flash:

Facebook imbunatateste cu 80% compresia clipurilor video la 360°, fara a pierde din calitate

26 Ianuarie 2016
490 Vizualizari | 0 Comentarii
facebook social media
Tot mai apreciate pentru modul in care poti roti perspectiva de vizionare in orice directie doresti, clipurile video cu unghi de vizibilitate la 360° au insa un dezavantaj major: fisierele prea voluminoase, cu rezolutie 4K sau mai mare, nu pot ti transmise in timp real decat prin conexiuni de banda larga. Acest neajuns ar putea insa fi complet eliminat, multumita unui noul algoritm de compresie adaptiv care reduce cu pana la 80% latimea de banda necesara.

In mod normal, clipurile video la 360° transmit toata informatia simultan, proiectand-o pe interiorul unei sfere virtuale a carei suprafata, privita din interior, este rotita pentru a schimba perspectiva de vizionare. Noua tehnica dezvoltata de Facebook inlocuieste sfera cu un cub sau piramida, fiecare fateta redand propriul clip video decupat din filmuletul original. Astfel, in loc de trimite pentru redare intregul clip video, serverul transmite doar acele segmente de imagine care se afla in campul vizual al spectatorului.

Fiind un sistem interactiv, atunci cand utilizatorul ajusteaza perspectiva de observare aplicatia de redare va descarca automat segmentele potrivite, oferind aceeasi experienta de vizionare fara a sacrifica rezolutia si calitatea imaginii.

Ramane de vazut daca aceste ajustari facute in timp real pot fi suficient de rapide pentru a nu lasa portiuni din imagine neacoperite atunci cand schimbam rapid perspectiva de vizionare. Probabil, cele mai bune rezultate vor fi obtinute prin conexiuni fixe si retele Wi-Fi, cu latente ceva mai reduse decat conexiunile de internet mobil.

Galerie Video


clipurile video rezolutie 4k clip video internet mobil
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - IT.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1517 (s) | 24 queries | Mysql time :0.017648 (s)