Inventia sa, intitulata ”Dispozitiv dinamic de transfer al aerului”, a fost una dintre cele 24 de inventii prezentate de echipele romanesti in acest an in Elvetia, potrivit stirileprotv.ro.

Pe langa medalia de aur, Corneliu a primit si premiul "Best Innovaton Award", din partea delegatiei inventatorilor din Hong Kong.

"In urma jurizarii in cadrul Salonului International de Inventii Geneva 2014, DDAT (dynamic device for air transfer) a obtinut Medalia de Aur si Premiul Special Hong Kong", a scris Corneliu pe pagina sa de Facebook.

Dispozitivul proiectat de Corneliu a fost testat timp de trei ani de zile pe camioanele unei firme de transport din Deva. In urma probelor practice, a rezultat o reducere a consumului de combustibil de pana la 7 procente, in paralel cu cresterea puterii motorului cu 4%. In prezent testele continua pe autobuzele regiei de transport local din Alba Iulia.

Inventia sa a atras atentia Asociatiei Romane pentru Transport Rutier International, care ar putea implementa solutia pe camioanele sale. Reducerea costurilor pentru un camion care parcurge pana la un milion de kilometri pe an ar putea fi substantiala chiar si pentru reducerea consumului cu 2 litri la 100 de kilometri.

Corneliu este un "abonat" al premiilor Salonului de Inventii de la Geneva, unde a mai castigat medalia de aur in 2010, 2012 si 2013, argintul in 2009 si bronzul in 2011.