Cei care au fisiere video pe calculator, au nevoie si de un player comod si usor de folosit, care sa poata sa ruleze orice fisier si sa nu puna probleme niciodata.

Cei de la lifehacker au ales 5 cele mai bune playere video, in functie de recomandarile utilizatorilor. 

1. PotPlayer (pentru Windows) a primit titlul de cel mai bun player video. El poate sa redea orice fisier si ofera un numar mare de optiuni pentru rularea in conditii optime a videourilor tale. Are filtre precum noise reduction, luminozitate, contrast si asa mai departe si este gratuit. Exista setari multe si la sunet si o multime de skinuri.

2. GOM Player (Gretech Online Movie Player). Si acesta functioneaza doar cu sistemul de operare Windows si este gratuit. Acest player se lauda cu faptul ca daca nu poate reda un anumit fisier, va cauta pe Internet toate componentele necesare pentru a-si duce la bun sfarsit sarcina, fara sa fie nevoie sa deschizi un alt player si sa incerci cu acesta. De asemenea, ruleaza si fisiere video corupte.

3. MPC-HC (Media Player Classic - Home Cinema). Playerul acesta a fost lansat tocmai in 2006 si functioneza sub Windows. In spatele sau se afla o comunitate destul de mare care a eliminat bugurile si a adaugat o multime de functionalitati. Este un soft de dimensiuni mici si foarte rapid. Suporta, de asemenea, o multime de formate. Este gratuit si open source.

4. XBMC merge pe Windows, OS X si Linux si este foarte configurabil. Si acesta este open source, iar daca il instalezi nu trebuie sa iti faci griji ca nu va fi in stare sa redea un anumit format. Acest soft cotrobaie pe net pentru a-ti face rost de informatii privind filmele sau emisiunile TV preferate. Se descurca foarte bine si cu muzica si cu streamingul video. De asemenea, are multe-multe optiuni daca esti un maniac in privinta configurarii.

5. VLC functioneaza cu Windows, OS X si Linux si este open source si gratuit. Este un player foarte apreciat, care si-a castigat renumele dupa ani buni de treaba facuta cu simtul raspunderii. A fost unul dintre playerii care "reda orice". Nu este perfect, ca niciunul dintre playere, insa are fanii lor fideli.