Atunci cand Forbes a publicat lista miliardarilor in luna martie, cei mai bogati oameni din China aveau o avere cumulata de 565 de miliarde de dolari, o crestere cu 200 de miliarde fata de anul precedent. Caderea burselor din aceasta tara din ultimele 2 saptamani au afectat insa direct averile acestor oameni. Cei 205 miliardari chinezi luati in calcul de cei de la Forbes au pierdut 195 de miliarde de dolari de cand benchmark-ul Shanghai Composite Index a atins apogeul pe 12 iunie.

Cel mai bogat om din China, Wang Jianlin, cel care l-a depasit pentru o scurta perioada pe Jeff Bezos de la Amazon si a ocupat locul 10 in lista celor mai bogati oameni din lume, a pierdut 6.5 miliarde de dolari dupa ce pretul actiunilor celor 2 companii ale sale au scazut. El este insa in continuare cel mai bogat om din Asia cu o avere de 32.3 miliarde de dolari. Dupa scaderea cu 13% a actiunilor Tencent de miercuri, presedintele companiei, Pony Ma, a pierdut 1.2 miliarde de dolari intr-o singura zi! Antreprenorul Wang Wenyin a pierdut cel mai mult, 7.3 miliarde de dolari in ultima luna!

CEO-ul Alibaba, Jack Ma, a ramas fara 3.7 miliarde de dolari din averea sa dupa ce gigantul in e-commerce a atins un nou punct minim din septembrie incoace.

Numai 5 dintre cei 205 de miliardari ai Chinei nu au suferit pierderi incepand cu 12 iunie. Ma Jianrong, cel care a facut avere cu exportul de imbracaminte tricotata si confectii, este singurul care este mai bogat, castigand 95 de milioane de dolari in aceasta perioada. Patru alti miliardari care si-au pastrat averea au baza acesteia in companii private, precum Simon Xie de la Alipay si presedintele Xiaomi, Lin Bin.

(Pony Ma - CEO-ul Tencent)