News Flash:

BlackBerry OS nu mai are viata lunga. Compania canadiana se orienteaza exclusiv catre Android

2 Februarie 2016
718 Vizualizari | 0 Comentarii
Multi credeau ca lansarea primului smartphone BlackBerry cu Android, modelul Priv, este doar o simpla incercare pentru a studia piata, insa oficialii companiei tocmai au confirmat ca nu este asa. Priv este doar primul dispozitiv de acet fel, urmand sa fie dezvoltate in viitor mai multe modele de acest gen, care in timp vor inlocui smartphone-urile cu BB OS. Android este acum platforma principala pentru compania canadiana, iar procesul de a migra la o singura platforma software a pornit.

Desi au fost confirmate actualizari de securitate pentru dispozitivele cu BlackBerry OS 10 pentru urmatorul an, se pare ca acestea vor fi printre ultimele pe care platforma proprietara a companiei le va primi. Damian Tay, senior drector for product management in cadrul BlackBerry, a confirmat ca ecosistemul de dispozitive mobile BlackBerry va tranzitiona catre sistemul de operare Android de la Google. Acest proces nu este totusi ceva nou pentru companie, acest plan fiind luat in considerare de mai multi ani.

Platforma BlackBerry 10 a avut intotdeauna cateva legaturi cu Androidul. La scurt timp dupa lansarea acesteia, compania a lansat suportul pentru aplicatii Android in format .apk, care puteau rula pe dispozitivele sale. Desigur, cei care detin smartphone-uri cu BB OS 10 nu ar trebui sa renunte la ele momentan. Din punct de vedere al securitatii, sistemul de operare BlackBerry este in continuare mai performant, insa se fac eforturi mari pentru a gasi o solutie comparabila pentru Android.

In acelasi timp, sunt multi clienti din mediul corporate si al institutiilor de stat care folosesc aproape exclusiv dispozitive BlackBerry. Intrucat platforma BlackBerry OS este singura care a primit aprobare pentru utilizare in cadrul agentiilor de stat din Statele Unite, de exemplu, compania va continua sa livreze astfel de dispozitive pana cand telefoanele BlackBerry cu Android vor fi aprobate.

blackberry android priv software securitate google
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - IT.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1642 (s) | 24 queries | Mysql time :0.018911 (s)