News Flash:

Autoritatile din China vor sa urmareasca prin GPS toate autoturismele din trafic

11 Martie 2016
582 Vizualizari | 0 Comentarii
Potrivit informatiilor obtinute de Reuters, autoritatile din orasul Shenzen experimenteaza cu un sistem electronic pentru monitorizarea in timp real a vehiculelor in trafic.

Testat deocamdata la scara restransa, programul include 200.000 vehicule din reteaua de transport a orasului (autobuze scolare, camioane, etc), urmand ca dupa perfectionarea sistemului reteaua de monitorizare sa includa toate vehiculele private din oras.

Functionand sub pretextul de a ajuta fluidizarea circulatiei si sincronizarea mai eficienta a semafoarelor, inregistratoarele de bord prevazute cu receptor GPS si conectate permanent la reteaua orasului vor permite autoritatailor chineze sa cunoasca locatia exacta a oricarui vehicul, respectiv rutele strabatute pe strazile orasului.

Dincolo de orice implicatii de ordin etic, monitorizarea in timp real a vehiculelor poate fi de mare ajutor unei viitoare retele de vehicule fara sofer. Conectate la reteaua orasului, acestea ar putea folosi informatiile din trafic pentru orientare si alegerea eficienta a rutelor pe baza conditiilor de trafic.

Faimoase pentru lipsa de transparenta, autoritatile chineze nu au oferit alte detalii despre programul desfasurat.


shenzen sistem electronic transport vehiculele private gps
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - IT.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1566 (s) | 35 queries | Mysql time :0.024433 (s)