News Flash:

ATENTIE! Cablurile USB Type-C pot deteriora dispozitivele la care sunt conectate. Metoda prin care le poti depista pe cele neoriginale

14 Aprilie 2016
496 Vizualizari | 0 Comentarii
Mai simplu de folosit decat cablurile USB din generatiile anterioare si capabile sa suporte curenti de incarcare mai mari, cablurile USB Type-C pot fi insa un real pericol pentru dispozitivele la care sunt conectate, daca nu provin de la fabricanti de incredere.

In ce priveste achizitionarea unui cablu USB Type-C, strategia cautarii unui produs ieftin si bun se poate dovedi paguboasa, existand posibilitatea ca un cablu de proasta calitate sa cauzeze stricaciuni iremediabile telefonului mobil, tabletei sau laptopului la care il conectam. Adresand problemele tot mai des cauzate de folosirea cablurilor USB Type-C de proasta calitate, cele mai multe importante din China, un inginer Google propune echiparea fiecarui cablu cu un cip de autentificare. Astfel, cablul USB Type-C conectat ar urma sa fie acceptat de dispozitiv pe baza validarii unei chei criptografice acordata producatorului de catre orgatanizatia USB Implementers Forum.

La folosirea unui cablu USB Type-C neconform utilizatorii ar urma sa fie intampinati cu un mesaj de atentionare, informand despre pericolele folosirii accesoriilor de calitate indoielnica. In functie de dispozitiv, incarcarea acumulatorului ar putea sa nu functioneze deloc, sau cu functionalitatea Quick Charge dezactivata, marind timpul de asteptare.

Sistemul de validare a cablurilor USB Type-C poate fi implementat atat pe dispozitivele noul lansate, cat si cele actuale, apeland la actualizari software.

cablurile usb cip autentificare chei criptografice software
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - IT.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1657 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013944 (s)