Conform datelor publicate, in Statele Unite sistemul de operare al celor de la Google a avut 48.4% din piata, o scadere cu 2.1% fata de aceeasi perioada cu un an inainte, in timp ce iOS-ul celor de la Apple a crescut cu 4.3%, pana la 47.7%, fiind la un pas sa preia suprematia de la Android. Analiza arata ca Windows Phone si-a pastrat locul 3, avand 3%, fata de 4.7% in noiembrie 2013.

In Europa, situatia este destul de difereita, Android avand 66.8% din piata, in timp ce iOS 23.8%. Chiar daca diferenta este mult mai mare, progresul Apple ramane vizibil. Singurul loc unde Apple a inregistrat o scadere este in Japonia, iar aceasta a fost una drastica, de 15.3%. In aceasta tara insa, Apple are avantaj fata de Android, in ciuda unei cresteri cu 12.4% pentru OS-ul celor de la Google.

Schimbarea poate fi explicata usor si prin lansarea ultimelor 2 telefoane ale celor de la Apple, iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Ramane de vazut daca telefoanele cu Android vor putea sa castige teren in fata Apple-ului.