Tinerii din Europa interesati sa creeze o aplicatie mobile pentru securitate IT sau protectia datelor personale sunt invitati sa se inscrie la competitia Mapping.

Scopul concursului este de ajuta la dezvoltarea unor aplicatii orientate pe imbunatatirea gradului de protectie si confidentialitate a utilizatorului si pe cresterea nivelului de securitate al dispozitivelor mobile, potrivit APTI.ro

Aplicatiile pot fi pe teme precum: protejarea vietii private, servicii, anonimizare, securitate informationala si technologie block chain.

Propunerile pot include idei noi sau dezvoltarea unor aplicatii deja existente, cu respectarea regulamentului competitiei. Termenul limita pentru inscrierea propunerilor este 31 decembrie 2015, iar candidatii isi pot inregistra ideile pe website-ul concursului.

Concusul va fi arbitrat de un juriu de experti independenti, iar cele mai bune 3 propuneri vor participa la o ceremonie speciala de acordare a premiilor in cadrul CeBit Scale 11, din data de 14 martie 2016 in Hanovra, Germania. Fiecare castigator va primi un stand de prezentare in cadrul expozitiei.

Toate propunerile trebuie sa indeplineasca criteriile minime de eligibilitate mentionate pe site-ul competitiei inainte de a intra in etapa de dezvoltare, dar este nevoie de un minim proof-of-concept inainte de inscrierea finala.